Skip to content

360 Graden blik op Sales

Het economisch kerkhof ligt vol goede ideeën. Omdat zelfs de beste plannen nood hebben aan commerciële mensen met de juiste skills om te slagen. Dat is de visie van Businezz Booster. Als strategische partner matchen ze salesprofielen aan het juiste bedrijf, zodat beiden toekomstgericht groeien. Resultaat gegarandeerd.

Met kantoren in Mechelen en Gent specialiseert Businezz Booster in de recruitment van commerciële profielen. “We doen zeer bewust aan headhunting”, zegt managing partner Christophe Eggen. “Omdat we geloven dat de beste profielen al actief zijn in de markt. We focussen op de interessante groeimarkten, zoals IT, engineering, verzekering, bouw, …” Naast sales recruitment is ook coaching en training erg belangrijk voor Businezz Booster. Ten slotte outsourcen ze ook zelfstandige recruiters of hr-professionals om bedrijven te ondersteunen.

Standvastige carrièrepartner

Om de juiste salesprofessional aan het juiste bedrijf te matchen, bekijkt Businezz Booster de twee kanten van het verhaal. “Wij zijn er niet om snel-snel een vacature in te vullen”, vertelt managing partner Kevin Vergucht. “Voor de kandidaten zijn we een carrièrepartner op lange termijn. 

We vermijden het zelfs om in het eerste gesprek al een vacature voor te stellen. Eerst willen we de kandidaat leren kennen: we gaan in gesprek over hun professionele doelstellingen, talenten en persoonlijke interesses. 

Welke groei zien ze binnen hun huidige job, kunnen ze er werken aan hun waarden en skills? Of kunnen we hen helpen om een werkplek te vinden die beter bij hen past? Door die diepgaande aanpak zijn de retentiecijfers van onze plaatsingen erg goed.”

Strategie voor ondernemingen

Businezz Booster adviseert onder meer bedrijfsleiders, salesmanagers of hr-managers hoe ze sterke commerciële profielen aantrekken en behouden op lange termijn. “We kijken kritisch naar het peoplemanagement en de algemene bedrijfscultuur”, zegt Christophe. “Als headhunters begrijpen wij als de beste waarom mensen bepaalde jobs verlaten. Met die kennis kunnen we ondernemingen gericht ondersteunen bij het uitwerken van een doeltreffend retentiebeleid. En het gaat nog verder dan dat. We helpen bedrijven om duurzaam te groeien. Veel bedrijven willen groot worden met een strategie van mergers and acquisitions. Als er een culturele mismatch is met de firma die je overneemt, dreig je het grootste deel van het personeel te verliezen. Dan betaal je veel geld voor een lege doos. Door ons als strategische partner vroeg in het proces te betrekken, tekenen we samen een realistisch en duurzaam groeiplan uit.”