Coaching sales management

Je sales team laten presteren, motiveren en coöperatief laten samenwerken staat of valt met het systematisch installeren van een sterk sales management. Dit via gestructureerde teammeetings, one on one coaching en een duidelijk en motiverend KPI management.

In tegenstelling tot wat de meeste bedrijfsleiders of sales managers denken kost een grondig sales management geen tijd, maar levert dit net meer tijd op voor jezelf als leidinggevende door ten eerste je team op te voeden om zelfstandig te leren werken en ten tweede een cultuur te installeren om alle te bespreken zaken in een vast systeem te zetten ipv mekaar dagelijks te storen voor elk nieuw idee, initiatief, probleem of opmerking.

“De waarde van je onderneming is gelijk aan de waarde van je menselijk kapitaal”. Je mensen zorgen voor de prestaties, de werksfeer en zijn het uithangbord van jouw bedrijf. Je kan van een ezel geen koerspaard maken, dus de primaire uitdaging in peoplemanagement is zorgen dat je sterke mensen aanwerft. Na de aanwerving komt het op jouw sales management skills en je systemen aan om je mensen op lange termijn te vormen richting een autonoom draaiend team.

Onder sales management verstaan we concreet de uitwerking van zaken, zoals:

– Uitwerken van een duidelijke individuele basisafspraken, gebaseerd op bieden versus verwachtingen tov elkaar.
– Een gezonde en motiverende cultuur creëeren via bedrijfswaarden en ‘rules of the house’
– KPI-management voornamelijk gebaseerd op het motiveren van je mensen en de gewenste resultaten in the picture te zetten ipv een angstcultuur te creëren. Dit met focus om de bedrijfsdoelstellingen te alligneren met de individuele doelstellingen van je team door hier ook aandacht voor te hebben.
– Installeren van succesvolle teammeetings in een vast systeem.
– Installeren van one on one coaching volgens de regels van de kunst om ieders inidivueel potentieel binnen jouw team te maximaliseren.

Het doel van deze inspanningen? Betere resultaten, rust voor jou als bedrijfsleider, een enthousiast en gemotiveerd team en een meer autonoom draaiend bedrijf.

 

Wat vinden onze klanten van deze coaching?

Enorm goede onderneming om mee in zee te gaan. Van fundamenten in ondernemerschap tot de interne structuur van een onderneming, alle kennis is daar. Zeker een aanrader als partner om stappen vooruit te zetten met je onderneming.

Michel Gysels - Living on the beach

Met Businezz Booster haal je een partner in huis waarmee je kan sparren over de uitdagingen waarmee jouw bedrijf te kampen heeft. Businezz Booster denkt met jou mee, vaak out-of-the-box, om de juiste acties te nemen. Een TOP-ervaring !

Bert Van Itterbeeck - Vitech Engineering