Coaching sales team

Als echte sales specialisten en met een jarenlange praktijkervaring in sales management, kunnen we samen met jou en/of je sales team de commerciële bouwstenen in je bedrijf mee op punt zetten. Dit om de onboarding van nieuwe commerciële medewerkers te optimaliseren of om de verkoopsresultaten van je bestaande team te optimaliseren.

Om de verkoopresultaten in je sales team te optimaliseren is het interessant om alle commerciële bouwstenen in je bedrijf te uniformiseren door deze ten eerste concreet uit te werken volgens de commerciële regels van de kunst en ten tweede systematisch te trainen met je sales team. 

“Repetition is the mother of all skills”. Verkoop is competitie en sterke commerciële communicatie is gebaseerd op kameleoncommunicatie tov elk type karakter, een grondige behoefteanalyse, het bevragen van de criteria van de klant, werken met een duidelijk voorakkoord, bevestigingsvragen stellen, leren afsluiten en professioneel argumenteren. Er als bedrijfsleider vanuit gaan dat jouw sales team dit wel onder de knie heeft, omdat ze commerciële ervaring hebben, kan duur komen te staan.

Het commercieel stramien, het aanbod en de USP’s van je bedrijf en de juiste vragen stellen verschilt van bedrijf tot bedrijf en sector tot sector. Uiteraard is er een duidelijk verschil in aanpak van B2C sales en B2B sales, of in actieve prospectie en upselling of crosselling. Of in vertegenwoordiging en showroom verkoop.

Het uitwerken en trainen van de commerciële bouwstenen in je bedrijf is rechtstreeks investeren in een hogere afsluitverhouding, een betere klantenrelatie, meer omzet en een betere marge. Onder commerciële bouwstenen verstaan wij: prospectietechnieken, belscripts, klantengesprek, argumentatiemetechnieken tov de meest voorkomende argumenten, aanbevelingsmethode, commerciële flyer/klantenmap/presentatie, afsluittechnieken.

Wat vinden onze klanten van deze coaching?

Na een intensieve uitwerking en training van de commerciële bouwstenen, heb ik de afsluitverhouding van de verkopen in mijn sales team zien stijgen met meer dan 30%. Een ‘hands-on attitude’ met een ‘no-nonsense’ aanpak.

Frank Wellens - Tryba ramen & deuren

Een goede onderneming voor alles waar een commercieel bedrijf nood aan heeft voor een goede functionering van het sales team. Hierbij zeker een aanrader. Ze komen steeds hun afspraken na en alle vragen worden beantwoord.

Karine Van der Borght - Living on the beach