Sales recruitment op maat | Voor bedrijven

 

Sales is de accelerator van je bedrijf. Investeer in een sterke commerciële motor! Je kan als bedrijf enkel kwalitatief en consequent groeien via sterke mensen!

Via een team van specialisten engageert Businezz Booster zich om sterke salesprofielen aan te leveren voor jouw bedrijf. Vanuit een succesvolle praktijkervaring als sales manager leggen we onze kernfocus op commerciële profielen, managers en c-level.

Dus je denkt er aan om mensen aan te werven in jouw bedrijf? Selectie en aanwerving kan heel wat met zich meebrengen en het is van strategisch belang om dit van in het begin op de juiste manier te doen.

Wat zijn potentiële risico’s als je gaat aanwerven?

1. Tijdsinvestering

 • Opzet kanalen om instroom te creëren
 • Opmaak vacatureomschrijvingen
 • Prospectie voor actieve headhunting. Sterke kandidaten hebben meestal een job en zijn niet actief op zoek. Als recruiter vergt het sterke commerciële skills om deze profielen te zoeken, te triggeren en te motiveren om te veranderen.
 • Screening van alle inkomende kandidaten
 • Selectiegesprekken

2. Wat bij een mishire?

 • Kostbaar tijdverlies mbt de onboarding, opleiding, coaching
 • Financiële kater voor het bedrijf
 • Belangrijke bedrijfsinfo die mogelijk naar de concurrentie gaat
 • Demotivatie van jouw managers of jezelf als zaakvoerder/bedrijfsleider als je telkens terug helemaal opnieuw moet beginnen
 • Een negatieve impact op je bestaande team als nieuwe medewerkers komen en gaan

3. Sterke kandidaten niet kunnen overtuigen om voor jou te kiezen

Na de screening is het als werkgever dikwijls de kunst om de sterke kandidaten ook effectief te kunnen overtuigen om voor jou te kiezen. Sterke profielen hebben meestal meerdere opties. Een externe recruitmentpartner kan ook in deze fase een bemiddelende rol opnemen om deze toppers op een neutrale manier te coachen om voor jouw bedrijf te kiezen. Er is niets zo vervelend als de boodschap van een topkandidaat die bij één van jouw concurrenten heeft getekend, nietwaar?

4. Mogelijkheid tot reputatieschade

 • Indien je een negatieve boodschap moet brengen naar een kandidaat toe. Dit kan leiden tot negatieve reviews voor jouw bedrijf.
 • Indien je niet op tijd reageert op een kandidatuur, dikwijls door een overload aan werk of instroom.
 • Bij afwerving van een concullega, waardoor je mogelijk vijanden creëert.
 • Een mishire kan op korte termijn veel schade berokkenen naar klanten toe, waardoor je mogelijk goede klanten verliest.
 • Als employer brand. Een gebrek aan een professionele aanpak in je recruitmentprocessen gaat snel rond. Vanaf het moment dat je bedrijf een negatieve reputatie heeft als employer brand zal het zeer moeilijk worden om nog sterke mensen aan te werven. 

Onze selectieprocedure:

 1. Samen met jou bepalen we de ‘criteria’ waaraan de kandidaten moeten voldoen.
 2. Actieve headhunting via onze gekende methodes in dewelke we meer dan 60 jaar succesvolle praktijkervaring hebben om sterke commerciële profielen te rekruteren.
 3. Selectie en screening op basis van de ‘criteria’.
 4. Na een grondige screening zorgen wij voor introductie bij jouw bedrijf voor een eerste kennismakingsgesprek met de nieuwe kandidaat.
 5. Om een goede samenwerking te garanderen is een goede communicatie essentieel. Op regelmatige basis plannen we een evaluatie- en feedbackmoment in samen met jou als bedrijfsleider, HR-manager of salesmanager.
 6. In alle vrijheid beslis je zelf wie je uiteindelijk wil aanwerven.

Wij werken ‘no cure, no pay’ door ten eerste pas te factureren nadat de nieuwe kandidaat contractueel wordt aangenomen en ten tweede door de aanbrengvergoeding niet in 1 keer te factureren, maar te spreiden.

De belangrijkste voordelen voor u:

 1. 100% no-cure-no-pay
 2. Betaalbare kwaliteit
 3. Rekrutering salesprofielen door professionals met saleservaring
 4. Een groot netwerk van sterke commerciële profielen in België. Op die manier kan Businezz Booster een perfect extern verlengstuk zijn als recruitment partner voor jouw bedrijf en vissen we niet in dezelfde vijver van spontane instroom.
 5. Actieve headhunting in alle discretie en met de juiste normen en waarden. Op die manier kan je bedrijf zijn naam nooit verbranden in de markt.
 6. Geen exclusiviteit: we gaan uit van onze eigen kracht en kwaliteit en hoeven geen exclusiviteit. Wij zijn er van overtuigd dat, indien we een sterke toegevoegde waarde brengen voor jouw bedrijf, de exclusiviteit op een organische manier wel zal groeien.
 7. Maatwerk: we leveren geen massa aan CV’s aan, maar doen actieve headhunting per vacature en screenen onze kandidaten zeer grondig.
 8. Mogelijkheid tot ondersteuning in optimalisatie van je eigen interne recruitment processen via implementatie van techtools, zoals een CRM, ATS (Applicant Tracking System) en/of een videotool om spontane instroom van kandidaten te creëeren via videosollicitatie.

Wil je graag ook jouw team versterken met nieuwe commerciële profielen en/of de werking van je bestaande interne recruitment processen optimaliseren via de implementatie van HR tech tools?

Contacteer ons vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek via: recruitment@businezzbooster.be

Een vraag over sales recruitment of wil je vrijblijvend kennismaken? Vraag hier meer info!

Loading