Skip to content

Headhunter

Experts op het gebied van headhunting

Er komen veel dingen kijken bij het starten en onderhouden van een onderneming. Zo zijn er altijd wel dingen waar je aan moet denken of dingen die je moet regelen. Hoewel meerdere aspecten van een bedrijf dus belangrijk zijn, zijn de sales toch wel een van de belangrijkste dingen om aan te denken. Niet alleen is dit wat je bedrijf uiteindelijk winstgevend maakt, maar meer sales kunnen ook zorgen voor een versnelde groei van je bedrijf!

Om meer sales te krijgen, is het belangrijk om de juiste mensen te rekruteren voor je bedrijf. De experts op het gebied van headhunting van Businezz Booster helpen je in ieder geval altijd graag verder! Er zijn veel dingen waar je op moet letten bij het werven van nieuw personeel en het is dan ook cruciaal om dit op de juiste manier te doen. Daarom kan een professionele headhunter heel goed van pas komen. Hieronder vertellen we je meer over wat een goede headhunter kan betekenen voor je onderneming.

headhunter

Wat zoek je in nieuw personeel?

Deze vraag is over het algemeen vrij lastig te beantwoorden. Ieder bedrijf zit namelijk anders in elkaar, waardoor er ook steeds naar andere dingen gekeken moet worden. Zo heeft de ene werkgever bijvoorbeeld een zelfstandig iemand nodig, terwijl een ander gewoon iemand zoekt die zijn leiding volgt.

Hierdoor is het rekruteren van nieuw personeel zonder headhunter ook erg lastig. Je kunt als ondernemer zelf vrij lastig bepalen wat nu de beste aanwinst voor je bedrijf zou zijn op de lange termijn. Daarom komt een professionele headhunter als Businezz Booster goed van pas bij het zoeken van nieuw personeel!

Het belang van een goede headhunter

Waarom is het dan zo belangrijk dat een headhunter de juiste mensen vindt voor de sales van je bedrijf? Zoals gezegd zijn de sales een van de belangrijkste onderdelen van een bedrijf. Met het geld van de verkoop kun je niet alleen winst houden, maar kun je dit geld ook (deels) terug investeren in je bedrijf. Dit is waarom sales de accelerator van je bedrijf is: je krijgt namelijk de mogelijkheid om je bedrijf veel sneller te laten groeien.

Het is dus belangrijk dat je een goede headhunter zoekt voor de recruitment van je personeel. Dit nieuwe personeel moet uiteindelijk namelijk zorgen voor meer sales en je kunt als ondernemer simpelweg niet alles in je eentje doen. Het aannemen van nieuwe mensen moet ook op de juiste manier gebeuren, want anders kan de onderneming hieronder lijden. Denk bijvoorbeeld aan een slechtere kwaliteit van de dienst of het product of een slechte klantenservice. Daarom is het belangrijk om een goede headhunter te zoeken, waarmee het succes in de toekomst van je bedrijf gegarandeerd wordt. Je bedrijf zal er namelijk veel baat bij hebben op de lange termijn om al vanaf het begin de juiste mensen aan te nemen.

Wie zijn wij bij Businezz Booster?

Wie zijn wij bij Businezz Booster dan precies? Businezz Booster is een bedrijf dat andere bedrijven graag helpt om te groeien. Dit doen we op verschillende manieren, waaronder bijvoorbeeld de professionele headhunter te zijn voor nieuw personeel voor een onderneming. 

We ondersteunen bedrijven echter ook op andere vlakken, zoals bijvoorbeeld in de ontwikkeling van belangrijke vaardigheden of met hulp in de digitale transformatie. Al onze medewerkers zijn echte experts op het gebied van het ontwikkelen en laten groeien van ondernemingen, waardoor we je bedrijf altijd goed verder kunnen helpen!

headhunting

Wat zijn de risico's als je zelf als headhunter optreedt?

Veel bedrijven huren het liefst geen headhunter in en doen het werven van nieuw personeel dan zelf. Dit kan natuurlijk wel, maar hier komen vaak wel een aantal risico’s bij kijken, aangezien het werven van goed personeel niet altijd even makkelijk is. Een van de nadelen van het niet aanwerven van een professionele headhunter is dat het een enorme tijdsinvestering is. Je moet namelijk, onder anderen, vacatures maken en selectiegesprekken houden wanneer je nieuw personeel zoekt. Je loopt ook meer kans op een mishire, waarbij je niet alleen tijd en geld verliest, maar ook weer opnieuw moet beginnen.

Een ander risico van het niet aanwerven van een headhunter is dat het je wellicht niet zou lukken om een sterke kandidaat te overtuigen om voor je onderneming te kiezen. Deze heeft zelf waarschijnlijk al meerdere banen aangeboden gekregen en is zo ook lastiger te overtuigen. Als laatste zou het zelfs tot reputatieschade kunnen leiden wanneer je zelf als headhunter optreedt. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij een verkeerde aanpak van het recruitmentproces of in het geval van een mishire.

De voordelen van Businezz Booster als headhunter

Sales Recruiters

Hoewel je misschien liever zelf als headhunter optreedt, kunnen we je bij Businezz Booster heel goed helpen met het werven van nieuw personeel. Wij hebben namelijk al veel ervaring op dit gebied en weten zo precies waar we op moeten letten. Wanneer je ons inhuurt als headhunter voor de sales recruitment zullen we eerst met je de criteria voor de kandidaten vaststellen, waarna we beginnen met onze bewezen methodes van headhunting.

Hierna selecteren en screenen we alle mogelijke kandidaten grondig op basis van de afgesproken criteria. Vervolgens kunnen we als headhunter de beste kandidaten uitkiezen die bij je bedrijf op introductie komen. We vinden een goede samenwerking ook heel belangrijk en daarom plannen we regelmatig evaluatie- en feedbackmomenten in met je, zodat alles zo soepel mogelijk verloopt. Het is uiteindelijk ook aan jou wie je wel of niet aanneemt en niet aan ons als headhunter. De medewerkers van Businezz Booster maken het proces van headhunting gewoon zo makkelijk en efficiënt mogelijk voor je. Daarnaast werken we ‘no cure, no pay’. Dit betekent dat wij pas zullen factureren wanneer je een nieuwe kandidaat heeft aangenomen, waardoor u geen onnodig risico loopt.