Assertiviteit

Assertiviteit. We kennen het woord allemaal, doch zeer weinig mensen zijn op de juiste manier assertief.  Wat is assertief zijn en hoe gebruik ik het in de praktijk op de juiste manier ?  Omdat het begrip assertiviteit door vele mensen niet helemaal begrepen wordt, benutten de meeste mensen slechts een deel van de kracht van assertief communiceren.

Deze opleiding geeft een totaal beeld van wat assertiviteit echt betekent en reikt de deelnemers een toolbox aan om er onmiddellijk en correct mee aan de slag te kunnen gaan.

Wie de techniek van assertiviteit goed beheerst, onderhoudt opvallend betere relaties met collega’s en andere mensen en oogst hierdoor opvallend betere resultaten in zijn samenwerking met anderen.

Moeilijke boodschappen constructief brengen

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt : we moeten een mededeling overbrengen maar het thema ligt gevoelig, de boodschap levert de betrokkene een nadeel op.  Deze zal ongetwijfeld niet blij zijn, teleurgesteld zijn, boos worden, of erger nog : agressief reageren

Dus schuiven we het gesprek voor ons uit of verstoppen we ons achter een e-mail, een SMS of – last but not least – vragen we gewoon iemand anders om de kolen voor ons uit het vuur te halen. Waarom ?

Omdat we niet goed weten hoe we gevoelige onderwerpen en minder leuk nieuws met mogelijk emotionele gevolgen dienen te brengen. We hebben een vorm van ‘angst op de reactie’.

In deze opleiding leert u moeilijke boodschappen echter zo te brengen dat u geen vijanden maakt of dat de negatieve impact lang niet zo groot is als u vermoedde. Een heel interactieve opleiding met veel oefeningen, Optioneel in samenwerking met een professioneel acteur die de gevolgen van een bepaalde aanpak heel aanschouwelijk brengt.

Een praktische opleiding die onmiddellijk in de praktijk kan toegepast worden.

Verwacht jezelf alvast aan een unieke en dynamische dag waar praktische kennis, netwerken en maximale beleving centraal staat!

Durf investeren in je professionele groei en schrijf je nu in!

Tot binnenkort!

Kalender

Deze opleiding bijwonen? Hieronder vind je de data van onze volgende opleidingen.

Juni

20jun09:0017:00Assertiviteit en moeilijke boodschappen constructief brengen

September

26sep09:0017:00Assertiviteit en moeilijke boodschappen constructief brengen

December

12dec09:0017:00Assertiviteit en moeilijke boodschappen constructief brengen

Potentiële locaties voor deze opleiding:

Loading

Pin It on Pinterest

X