Assertiviteit

Assertiviteit. We kennen het woord allemaal, doch zeer weinig mensen zijn op de juiste manier assertief.  Wat is assertief zijn en hoe gebruik ik het in de praktijk op de juiste manier ?  Omdat het begrip assertiviteit door vele mensen niet helemaal begrepen wordt, benutten de meeste mensen slechts een deel van de kracht van assertief communiceren.

Deze opleiding geeft een totaal beeld van wat assertiviteit echt betekent en reikt de deelnemers een toolbox aan om er onmiddellijk en correct mee aan de slag te kunnen gaan.

Wie de techniek van assertiviteit goed beheerst, onderhoudt opvallend betere relaties met collega’s en andere mensen en oogst hierdoor opvallend betere resultaten in zijn samenwerking met anderen.

Moeilijke boodschappen constructief brengen

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt : we moeten een mededeling overbrengen maar het thema ligt gevoelig, de boodschap levert de betrokkene een nadeel op.  Deze zal ongetwijfeld niet blij zijn, teleurgesteld zijn, boos worden, of erger nog : agressief reageren

Dus schuiven we het gesprek voor ons uit of verstoppen we ons achter een e-mail, een SMS of – last but not least – vragen we gewoon iemand anders om de kolen voor ons uit het vuur te halen. Waarom ?

Omdat we niet goed weten hoe we gevoelige onderwerpen en minder leuk nieuws met mogelijk emotionele gevolgen dienen te brengen. We hebben een vorm van ‘angst op de reactie’.

In deze opleiding leert u moeilijke boodschappen echter zo te brengen dat u geen vijanden maakt of dat de negatieve impact lang niet zo groot is als u vermoedde. Een heel interactieve opleiding met veel oefeningen, Optioneel in samenwerking met een professioneel acteur die de gevolgen van een bepaalde aanpak heel aanschouwelijk brengt.

Een praktische opleiding die onmiddellijk in de praktijk kan toegepast worden.

Verwacht jezelf alvast aan een unieke en dynamische opleiding waar praktische kennis, netwerken en maximale beleving centraal staat!

Wil je graag eens kennismaken?

Laat je gegevens na en we contacteren je zo spoedig mogelijk voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Tot binnenkort! 

Locaties en data

We organiseren onze opleidingen op maat van jouw bedrijf. Datum en locatie kunnen in onderling overleg afgestemd worden. Qua locatie kunnen we onze opleidingen ofwel intern organiseren, ofwel op een externe locatie, waarbij we de volledige praktische organisatie ter hand nemen.

Loading

Pin It on Pinterest