Skyhigh seminar

Het zijn zeer uitdagende tijden in steeds veranderende markten. Het is nu, meer dan ooit, voor bedrijven de kunst om een gedreven team rondom zich te verzamelen die met goesting de permanente toekomstige ‘change’ willen aanpakken en een reflex ontwikkelen met focus op ‘opportuniteiten’ ipv ‘beperkingen’.

Doel:

1.Systematisch intrinsieke motivatie stimuleren bij medewerkers. Als bedrijf is het belangrijk dat je weet wat je mensen echt motiveert. Als je er als bedrijf en/of als leidinggevende in slaagt om ieders individuele doelen te aligneren met de bedrijfsdoelstellingen, creëer je een omgeving van echte drive en enthousiasme.

2. Een echte ondernemersattitude installeren bij jouw team, je medewerkers hongerig maken en meer opportunisme stimuleren. Als jouw medewerkers gestimuleerd worden om systematisch buiten hun comfortzone te treden door de lat hoger te leggen dan de ‘status quo’, gaan ze vanuit eigen beweging op zoek naar de mogelijkheden om te kunnen groeien, te kunnen scoren, meer commissie te verdienen, nieuwe methoden aan te leren en nieuwe kennis te verwerven, etc.

“You’ve got to make them HUNGRY”

Het grootste gevaar voor ondernemers en bedrijven, is de comfortzone. Vanaf het moment dat men een goede levensstandaard heeft en al wat doelen heeft bereikt, is het de kunst om teams te motiveren om voor zichzelf nieuwe doelen te stellen.

3. Een positieve impact op de KPI’s: omzet, klantentevredenheid,…

4. Met een gemotiveerd team kan je beter aan de toekomst werken, nieuwe ‘change’ installeren in een steeds veranderende markt. 

5. Beter time-management in functie van de vooropgstelde zakelijke doelstellingen. “Tijd is een kwestie van prioriteit”. 

6. Autonomie stimuleren bij je medewerkers en werkdruk verminderen bij jezelf en/of jouw leidinggevenden. Dit geeft aan managers meer ademruimte om strategisch vooruit te denken en te werken aan het bedrijf ipv operationeel tijdsvretende lastminute brandjes te moeten blussen. Dit gaat er onrechtstreeks voor zorgen dat de functie van manager terug leuker en motiverender wordt en je anticipeert op ‘burn- out’ bij leidinggevenden.

7. Betere werksfeer en een positieve kruisbestuiving van ambitie binnen jouw team. De ‘funfactor’ stijgt, wat automatisch ook een positieve impact geeft op je ganse bedrijf en jouw klanten.

8. Retentie verhoogt

Programma:

1. Motivatie:

In dit dagseminar besteden we aandacht aan het stimuleren van de intrinsieke motivatie. Thema’s die aan bod komen zijn:

  • Je onderbewustzijn bewust leren sturen richting je gewenste realiteit
  • Doelstellingen die echt motiveren
  • Een concreet actieplan hoe je je doelen effectief kan realiseren
  • Creëer met de juiste tools een balans binnen je levensgebieden

Na een kennismakingsgesprek kunnen we het dagprogramma inhoudelijk aanpassen op basis van de specifieke behoeften in jouw bedrijf.

2. Actie

Na een praktijkgerichte opleiding van 4u, waar alle deelnemers de nodige tools meekrijgen om zichzelf te motiveren, stappen we samen in de actie door de verworven kennis om te zetten in een concreet plan!

3. Unieke beleving

Om echt impact te maken zetten we volledig in op een unieke beleving, waarbij we de deelnemers letterlijk vanuit een ‘helikopterview’ uit hun comfortzone trekken om concreet aan de slag te gaan met de opmaak van ieders persoonlijk actieplan.

4. Teambuilding

Het samen beleven van zulke momenten en gezamenlijk opstellen en communiceren van ieders doelstellingen zorgt voor een sterke band binnen je team!
De catering en locatie kunnen we aanpassen op maat van de wensen van jouw bedrijf

Wil je graag eens kennismaken?

Laat je gegevens na en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Tot binnenkort!

Locaties en data

We organiseren onze opleidingen op maat van jouw bedrijf. Datum en locatie kunnen in onderling overleg afgestemd worden. Qua locatie kunnen we onze opleidingen ofwel intern organiseren, ofwel op een externe locatie, waarbij we de volledige praktische organisatie ter hand nemen.

Loading

Pin It on Pinterest