Skip to content

Een externe HR recruiter verstaat de kunst van de verleiding

Een externe HR recruiter verstaat de kunst van de verleiding

Externe HR recruiter

Veel bedrijven kiezen ervoor om voor hun rekruteringstaken een beroep te doen op een externe HR recruiter. Dit is een tijdelijke, freelance recruiter die operationeel of strategisch helpt bij de rekrutering. Zo kunnen de interne HR medewerkers zich meer toeleggen op hun kerntaken en het management bijstaan met strategisch advies. Wat zijn de eigenschappen van een goede freelance recruiter?
 
Heb je moeite om je vacatures in te vullen of heb je gewoon geen tijd om medewerkers op een duurzame manier te rekruteren? Met vele jaren recruiting ervaring op de teller helpt Businezz Booster tientallen bedrijven met hun HR-uitdagingen.

 

“Businezz Booster is een trouwe partner voor onze interne rekrutering. Ik gebruik specifiek het woord ‘partner’ omdat het echt tweerichtingsverkeer is. Elkaar heel goed begrijpen en komen tot oplossingen die voor beide partijen werken en goed aanvoelen. Nog geen seconde spijt gehad van onze samenwerking!” (Hans Broeckaert, Sales Director bij Maandag Belgium)

Freelance recruiters werken vanuit een behoefteanalyse

“Een freelance headhunter met de juiste competenties heeft echt wel een toegevoegde waarde voor een bedrijf,” zegt Christophe Eggen van Businezz Booster. “Veel recruiting agencies headhunten door onpersoonlijke, geautomatiseerde berichten naar kandidaten te sturen. Deze ‘spray and pray’ methode maakt de markt en de bereidwilligheid van kandidaten kapot.”
 
“Een goede recruiter is iemand die werkt vanuit een behoefteanalyse, iemand die de kunst van het verleiden verstaat én op verschillende snelheden kan werken.”
“Wij werken anders,” aldus Christophe. “In een voorafgaande behoefteanalyse luisteren we allereerst naar de verwachtingen van onze klant en bepalen we de specifieke eisen. Na deze analyse gaan we de markt op. Als een echte sluipschutter benaderen en triggeren we de kandidaten zeer gericht. Wij doen echt moeite om een persoon te leren begrijpen, te doorgronden en te kijken waar de match ligt met de opdrachtgever. Wat zijn zijn of haar huidige taken, wat zijn de vaardigheden en talenten, welke opleidingen heeft hij of zij gevolgd, wat zijn de persoonlijke normen en waarden, ambities, enzovoort. We werken proactief en in de diepte van elk profiel. Met andere woorden, we tonen als ‘carrière partners’ oprecht interesse in de kandidaat .”

Headhunters en de kunst van de verleiding

“Een goede headhunter verstaat de kunst van de verleiding,” vult Chakir Marchouh van Businezz Booster aan. “Hij moet ervaring hebben en de tijd nemen om zich in de leefwereld van de kandidaat in te graven en zijn taal te spreken, zeker in de huidige war for talent. Aan de hand van een diepgaandere screening detecteert hij ook het ‘onzichtbare’ – dat wat zich onder het waterpeil bevindt – om zich zo een totaalbeeld van de persoon vormen.”
 
“Onze freelance recruiters zijn in staat om op verschillende snelheden te werken. In de behoefteanalyse vragen ze met veel geduld door naar de troeven van de vacature en het bedrijf. Vervolgens moeten ze snel handelen en de juiste kandidaten zoeken en triggeren. Heeft de headhunter de juiste kandidaat gevonden, dan is het zaak om hem of haar snel te overtuigen van het bedrijf en van de openstaande vacature.”

Een HR recruiter voor actieve headhunting

Waarvoor kan je een beroep doen op een freelance HR recruiter van Businezz Booster? Christophe Eggen: “Wij ondersteunen bedrijven op vlak van actieve headhunting, vacatureopmaak, screening en selectie, implementatie van HR tech tools zoals een CRM, ATS (Applicant Tracking System) of een videotool voor videosollicitatie, employer branding en/of de onboarding van nieuwe medewerkers.
 
“Vanuit hun ervaring gaan onze freelance recruiters met veel vertrouwen bij onze klanten aan de slag om te streven naar een ideale match. Onze klanten appreciëren onze aanpak omdat we oog hebben voor hun belang en zeker ook de kwaliteit de duurzaamheid van de rekrutering. Een top aanwerving die na 2 maanden terug het bedrijf verlaat, is echt geen goed resultaat.”
 
Heb je nood aan een recruiter/headhunter met commerciële drive die jou en de HR-afdeling bij een tijdelijke opdracht kan ondersteunen? Neem contact op met Businezz Booster via recruitment@businezzbooster.be of vul onderstaand formulier in.