Skip to content

Freelance recruiters zorgen voor een frisse blik bij employer branding

Freelance recruiters zorgen voor een frisse blik bij employer branding

Een frisse blik bij employer branding

Is een van je HR medewerkers ziek, zwanger of plots vertrokken en moeten er dringend vacatures worden opgevolgd? Dan is een paar extra handen zeker welkom. Recruiting agency Businezz Booster biedt ondersteuning om personeelsnoden op te vangen en rekruteringsprocessen strategisch te ondersteunen. “Onze freelance recruiters zorgen voor een frisse blik ,” aldus Chakir Marchouh, Businezz Partner van Businezz Booster.

 

Staffing headhunters: tijdelijke HR-ondersteuning

Kan je voor bepaalde tijd wel wat extra operationele of strategische ondersteuning gebruiken op het gebied van rekrutering of employer branding? Of wil je al een een tijdje je schouders zetten onder een nieuw opleidingsbeleid of data-analyse, maar heb je hiervoor te weinig tijd? Dan kan een externe staffing oplossing je daarvoor de nodige ademruimte bieden.
 
Businezz Booster zet haar freelance recruiters snel, tijdelijk en resultaatgericht in zonder te raken aan de vaste ploeg van HR mensen. Deze recruiters ondersteunen actief bij de rekrutering via actieve headhunting en ontzorgen zo de HR manager en het hele HR-team. Op die manier hebben je eigen HR medewerkers meer tijd om strategische en bedrijfsspecifieke projecten uit te werken.
 
“Wij ontzorgen kmo’s en HR-afdelingen van grotere bedrijven voor de noden op korte en lange termijn,” aldus Chakir Marchouh, Businezz Partner van Businezz Booster. “Wat we doen:
 
 • aantrekken van talent;
 • optimaliseren van interne processen;
 • zorgen voor kennisoverdracht en business continuïteit op lange termijn.”

Freelance headhunters helpen bij rekrutering en employer branding

In de huidige war for talent zitten kandidaten in de biedende positie en is het voor kmo’s en HR-professionals best wel een klus om de juiste talenten te vinden. Daarom moeten de bedrijven – om het talent te overtuigen – hun rekrutering zeer goed structureren en hun onderneming als een ‘hot employer brand’ profileren.
 
“Onze freelance recruiters doen aan actieve headhunting en ze doen dit van in het begin op de juiste manier,” zegt Chakir Marchouh overtuigd.
 
“Onze troef bij staffing is onze frisse, externe blik; wars van elke operationele blindheid of werkdruk focussen onze recruiters op de USP’s van een bedrijf.
 
Vanaf het eerste gesprek met een kandidaat brengen ze als echte ambassadeurs deze USP’s enthousiast over naar kandidaten en sollicitanten.
 
Daarnaast zorgen ze ervoor dat een bedrijf up-and-running blijft (business continuity) en dat de omzet, productiviteit en prestaties van de organisatie op peil blijven.”

 

Waarvoor kan je een beroep doen op freelance recruiters?

De freelance recruiters van Buisnezz Booster kunnen end-to-end worden ingezet, of voor een bepaald onderdeel in het rekruteringsproces. “Dit gebeurt in overleg met de klant,” aldus Chakir. “Onze inzet kan gaan vanaf de budgetbespreking voor rekrutering, de vacatures opstellen, headhunting, screening, salarisbespreking tot en met de onboarding van nieuwe medewerkers.”
 
De freelancers ondersteunen bedrijven in :
 • Headhunting, inclusief attractieve vacatureopmaak
 • Implementatie van HR tech tools: ATS (Applicant Tracking System), CRM, meeting management tools, …
 • Opzetten van marketing tools en kanalen voor instroom van kandidaten
 • Screening en selectie van kandidaten
 • Optreden als ambassadeur met de nodige commerciële flair om profielen te kunnen overtuigen.
 • Operationeel en structureel (strategisch) meedenken met het bedrijf
 • Marketing ondersteuning bij Employer Branding strategie
 • Onboarding van nieuwe medewerkers: stappenplan opzetten en structureren. Bv via een plan van aanpak en via toewijzing aan de juiste interne peters of meters om nieuwe medewerkers zo snel mogelijk productief krijgen.
 • Social media beheer omtrent employer branding (testimonials medewerkers, foto’s van het bedrijf en van het team, …)
Zoek je een freelance recruiter met commerciële drive die jou bij een tijdelijke opdracht kan ondersteunen? Neem contact op met Businezz Booster voor een kennismakingsgesprek via recruitment@businezzbooster.be of vul onderstaand formulier in.